Aktuális pályázati lehetőségek | Görgessen a lap aljáig!

Miért érdemes 0%-os hitelre napelemes rendszert telepíteni?

A válasz nagyon egyszerű! Önnek ugyannyit kell fizetni havonta mint előtte, villanyszámlája eltűnik és helyette a hitel törlesztőrészletét fizeti egy átlagos családi ház esetén 8-10 év (a rendszer fajlagos költségétől függően). Utána pedig megszűnik ez a havi költség!
Tekintse meg ezt a kis rövid számolást, mely szemlélteti az előbbieket:
Tegyük fel, hogy Ön jelenleg 15.000Ft-ot fizet havonta a villamos energiáért.
Ekkora havi fogyasztásra egy 4kW-os napelemes rendszer elegendő, hogy teljesen kiváltsák vele a fogyasztásukat.
Melynek összköltsége, engedélyekkel, tervekkel, kivitelezéssel, helyszíntől függően nagyjából bruttó 2.000.000Ft
Összegezve: 10 évig nem változik a költsége azután pedig eltűnik, és mindemelett csökkenti az ökológia lábnyomát is, "zöldebb" lesz!
Viszont a megtérülési idő csökkenthető, ha picit nagyobb teljesítményű rendszert telepíttet mely több energiát termel, amely többlet villamos energiát használhatjuk fűtési rendszerünk rásegítésére! Így jelentősen csökkenhet a megtérülési, idő illetve ezzel együtt havi költségek is!

VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó 0%-os hitel

2017. április 24-től lehet hitelkérelmet benyújtani
Magánszemélyeknek, energetikai fejlesztésekre igényelhető 0%-os, kamatmentes hitel.
Megújuló energia kiéptésére (pl.: napelemes rendszer), fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere. A felsoroltak közül, mindegyik önállóan támogatható tevékenység.
Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram az egész országban. Pest megyében 9,41 milliárd forintos, az ország többi területén 105,2 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre lakóépületek energetikai korszerűsítésére. A hitelt magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek is igényelhetik. Természetes személyként maximum 10 millió forint, társasház vagy lakásszövetkezet esetében maximum 7 millió forint lehet a 0%-os igényelhető kölcsön lakásonként.

Az alábbi linken letöltheti a részlétes termékleírást:
Termékleírás

Forrás: palyazat.gov.hu

GINOP-8.4.1/B-16 KKV 0%-os, kamatmentes energia hitel

Felhívás célja: A hitelprogram célja a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, valamint e képesség növelésének támogatása a külső finanszírozáshoz történő hozzáférés javítása révén. A hitelprogram Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát állítanak elő.

Beadhatóság dátuma: 2017.02.28.-2018.06.30.

Kérelem benyújtása: A hitelkérelem csak az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező Közvetítőhöz nyújtható be. A Közvetítők listáját az MFB Zrt. a honlapján teszi közzé.

Rendelkezésre álló keretösszeg: 30 milliárd Ft

Kölcsönfelvevők köre: mikro-, kis- és középvállalkozások

Kölcsön összege: Min. 1 millió Ft, max. 1 milliárd Ft

Saját forrás: legalább 10%

Kamat: 0%/év

A kölcsön felhasználása:

A hitelprogram keretében nyújtott Kölcsön a Végső Kedvezményezett gazdaságilag potenciálisan életképes Projektjének megvalósításához használható fel:
· Előkészítési tevékenységek (önállóan nem, csak valamely beruházási tevékenységgel együtt támogathatóak): előzetes tanulmányok
· Beruházási tevékenységek: ingatlanvásárlás; műtárgy, vagy épület építési, kivitelezési költségei, immateriális javakra irányuló beruházás
· Megvalósításhoz kapcsolódó költségek (önállóan nem, csak valamely beruházási tevékenységgel együtt támogathatóak)

Futamidő: felhasználástól függ, max. 15 év

Rendelkezésre tartási idő: Kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 24 hónap (indokolt esetben 6 hónappal meghosszabbítható)
Projekt megvalósulásának határideje: A Projekt megvalósítását (fizikailag és pénzügyileg befejezett) a szerződéskötést követő 24 hónapon belül be kell fejezni, amely határidő indokolt esetben 6 hónappal meghosszabbítható.

Az alábbi linkeken letöltheti a kapcsolódó dokumentációkat:
Termékleírás
Eljárási rend
Hitelkérelmi nyomtatvány
A megújuló energia-termelés további kapacitása - Indikátor definíciós lap
A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség - Indikátor definíciós lap

Forrás: mfbpont.hu; palyazat.gov.hu

Kiegészült a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel című felhívás dokumentációja

Elérhető a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című (GINOP-4.1.1-8.4.4-16 kódszámú) felhívás keretében támogatott projektek Monitoring Tájékoztatója, amely a fenntartási időszakban felmerülő kötelezettségekre vonatkozóan nyújt kiegészítő információkat.
A Monitoring Tájékoztató letölthető az érintett felhívás pályázati dokumentációjának Segédletek pontjából.

Újabb kiegészítő dokumentum jelent meg! (frissítve: 2017.02.23.)

Az alábbi linken letölhető:
Változások jegyzéke

GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

Módosult a beadási határidő, így még van idő Önnek is felkeresni minket!

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című felhívás beadhatóságának időpontja megváltozik. A piaci visszajelzések alapján a kombinált felhívások esetében a támogatási kérelmek elkészítése több időt vesz igénybe, mivel a vállalkozásoknak a visszatérítendő (hitel) és a vissza nem térítendő támogatás feltételeinek való megfelelésre is fel kell készülniük. Így a vállalkozások esélyegyenlőségének biztosítása, valamint annak érdekében, hogy a gazdaság növekedését hatékonyan szolgáló, szakmailag megalapozott és megfelelően kidolgozott támogatási kérelmek kerüljenek benyújtásra, a beadhatóság dátuma a felhívásban meghirdetett 2017. február 08. helyett 2017. március 16-ra módosul."

Az alábbi linkeken letöltheti a kapcsolódó dokumentációkat:
Termékleírás
Pályázati felhívás
Segédletek

Forrás: palyazat.gov.hu

**Pályázatírás ingyenesen, amennyiben velünk kiviteleztetné a napelemes rendszerét. Ha nem akkor sikerdíjas konstrucióban kínáljuk a szolgáltatást.
Szintén sikerdíjért vállaljuk - akár formailag, akár tartalmilag - elutasított pályázatának kezelését, átdolgozását és benyújtását.